Effektive Cellulittmidler basert på rene naturlige råstoffer

Cellulitter er vanlig hos kvinner, og kalles også appelsinhud. Som regel oppstår cellulitter på lårene, baken og magen, eller på undersiden av armene. Cellulitter er ikke farlige, men de kan føles skjemmende og være en kosmetisk plage. Det er vanskelig å bli kvitt cellulitter, og noen tyr til operasjon og kostbare behandlinger for å redusere problemet – men det finnes flere urter og eteriske oljer som kan hjelpe.

Ikke unormalt

Cellulitter er ufarlige bulker som dukker opp hos 85 % av alle kvinner i løpet av livet. Mosjon, sunt kosthold og god hudpleie kan dempe cellulittene og redusere problemet, men man må være klar over at cellulitter er helt naturlig og ufarlig. De er kanskje ikke vakre å se på, men de er ikke skadelige.

Inaktivitet øker risikoen for å få cellulitter. Risikoen øker også ved stress, vektøkning og bruk av p-piller. Det er mange som forbinder cellulitter med fedme og usunn mat, men også slanke kvinner kan få cellulitter. Gener spiller en viss rolle for hvor mange og hvor store cellulitter man får, så det er ikke alle cellulitter som kan forebygges, uansett hvor sunt man lever.

Mange behandlingstilbud

Mange klinikker ser muligheten til å tjene penger på cellulittbehandling, men ikke alle behandlingsmetoder er like gode. Fettsuging vil ikke løse problemet. Faktisk kan fettsuging gjøre cellulittene enda mer synlige, og dermed forverre problemet.

Andre behandlinger som tilbys er radiobølger, kremer, injeksjoner og massasje. Injeksjoner kan være både ubehagelige og gi en rekke bivirkninger. Massasje gjør sjelden skade, og er noe man kan gjøre selv. En enkel massasje er også å bruke skrubbebørste med knotter, eller en skrubbevott i dusjen. Vær forsiktig med bruk av skrubbevott hvis huden er tørr. Skrubbebørste med knotter er mindre uttørkende for huden. Skrubbekremer forsterker virkningen av både skrubbevotter og skrubbebørster.

Forebygging og redusering

En sunn livsstil kan hjelpe mot cellulitter. Spis mye grønnsaker, frukt og fiber, ikke røyk, drikk mye, hold vekten og tren jevnlig. Trening styrker musklene, og vektreduksjon sammen med trening er langt bedre enn vektreduksjon uten trening. Målet må være å få mindre fett men større muskler i de rammede områdene, ettersom større muskler vil bidra til å gjøre cellulittene mindre synlige.

Jevnlig massasje, gjerne med eteriske oljer, kan øke blodsirkulasjonen. Skrubbing i dusjen eller badet hjelper også. Økt blodsirkulasjon kan bidra til å redusere størrelsen på cellulittene, og selv om de ikke forsvinner helt, vil de bli mindre synlige dersom de er mindre i størrelse. En god massasje er å skyve hendene oppover lårene opp til undersiden av baken. Dette kan bidra til å drenere lymfeknutene i lårene.

Eteriske oljer mot cellulitter

Eteriske oljer kan brukes til massasje av cellulitter. Da blandes de ut i baseoljer, som deretter masseres inn i huden. Eteriske oljer kan også blandes inn i skrubbekremer for å forsterke effekten av skrubbingen. Noen eteriske oljer som kan hjelpe mot cellulitter er:

  • Nypeførolje – denne oljen inneholder essensielle fettsyrer og retinsyre. Oljen glatter ut huden og gjør den myk
  • Tisteolje – stimulerer avgifting i underhuden
  • Geraniumolje – renser huden og stimulerer lymfesystemet
  • Sort pepper
  • Rosmarin
  • Sypress
  • Sitron

Dette er oljer som enten stimulerer lymfesystemet eller virker sammentrekkende. Massasjeoljer med eteriske oljer kan brukes 2-3 ganger daglig, og man trenger ikke å massere hardt for å få en virkning. Oljene vil trekkes inn i huden og bidra til å redusere plagene. Eteriske oljer er en mild behandlingsform som man enkelt kan benytte selv.