Effektiv rynkekrem basert på rene, naturlige råstoffer

Mange eteriske oljer er bra for huden, enten du har uren hud eller vil redusere rynker. Rynker er ingen sykdom, og det er heller ikke noe du kan unngå. I enkelte land er rynker et tegn på visdom, og eldre mennesker blir høyt respektert. I vestlige land er det derimot viktig for mange å unngå rynker, og se ung ut så lenge som mulig. En myk hud virker alltid glattere, og eteriske oljer kan bidra til at huden holder seg myk og spenstig, og får en naturlig og frisk glød.

Forebygg rynker

Huden eldes allerede fra man kommer i tjueårene, og det er lite å gjøre med det. Rynker kommer av at huden blir tynnere med årene, og samtidig blir den tørrere og mindre elastisk. Dermed blir det stadig vanskeligere for huden å reparere seg selv.

Ultrafiolett lys er årsaken til 90 % av rynkene, så det er viktig å beskytte seg mot sola, og unngå unødig soling. Bruk av solkrem med høy faktor kan utsette og redusere dannelsen av rynker. Dersom et barn bruker solkrem med solfaktor 20 eller mer hver eneste dag fra fødselen til voksen alder, vil huden se 20 år yngre ut gjennom hele barnets voksne liv. Naturligvis er det få personer som bruker solkrem daglig helt fra barndommen, men solkrem er svært viktig, spesielt når sola er sterk. Høy solfaktor beskytter huden mot farlige solstråler, og utsetter og reduserer rynkedannelsen i huden. Det er også viktig å unngå å bli solbrent. Solbrenthet virker kanskje ikke så farlig der og da, men det kan ta tjue år før du ser skadene på huden, ofte i form av rynker.

Andre faktorer som skader huden er røyking og forurensing. Røyking kan du unngå, men forurensing er vanskelig å unngå, derfor kan du aldri beskytte deg helt mot skadelig påvirkning. Antioksidanter hjelper huden å reparere skader, men ingen unngår rynker helt.

Kremer og oljer mot rynker

Det finnes utallige rynkekremer i handel, selv om ikke alle har like god virkning. Eteriske oljer kan være et fint alternativ, eller de kan forsterke effekten av kremer. Eteriske oljer kan blandes i en baseolje og brukes til massasje av huden. Alternativt kan oljene blandes i vann og brukes når du vasker ansiktet.
Noen eteriske oljer som virker mot rynker er:

  • Macadamiaolje – inneholder fettsyrer som bevarer hudens fuktighet
  • Nyperosefrøolje – inneholder omega 3 og retinsyre. Oljen sletter ut huden og gjør den elastisk
  • Agurkurtolje – inneholder GLA og omega 6
  • Nattlysolje – inneholder GLA
  • Gulrotfrøolje – virker revitaliserende
  • Røkelsestre – virker antiseptisk og sammentrekkende
  • Patsjuli
  • Myrra
  • Neroli

Godta rynkene

Alle får moden hud og rynker med årene, og det gjelder å godta rynkene og ta dem med godt humør. Hud som har rynker kan også være velpleid og se sunn og frisk ut. Noen får rynker tidlig, andre får dem senere i livet, og ved å unngå sterk sol, bruke solkrem, drikke mye, spise sunt og stresse minst mulig, kan du hjelpe huden til å holde seg sunn litt lenger.

Selv om rynker ikke regnes som attraktivt her i Norge, er rynker et tegn på levd liv. Mange rynker er til og med smilerynker, og mange smilerynker betyr at du har hatt mye å glede deg over i livet. Noen tyr til ansiktsløftninger for å redusere rynkene, men resultatet er ofte at de får et ansikt som virker stivt og kunstig. Da er det bedre å behandle huden så godt man kan, og godta de rynkene man får.